Concept en vormgeving boek van Peter Hendriks - BoekenGilde

Een boek uitgeven in eigen beheer is steeds vaker de methode om je boek op de markt te krijgen. Peter Hendriks is directeur van het bedrijf BoekenGilde. En ook hij gaf een boek uit in eigen beheer.

 

"Alle onderdelen hebben een bijzondere invulling gekregen"

De vormgeving gebasseerd op een boek met lekker passievol en kleurrijk beeld. Met een eigentijds lettertype in verschillende 'gewichten' (bold, italic, regular, etc.) en een bredere familie (design van het lettertype bijvoorbeeld met en zonder schreef -> dakje aan de letter) konden we alle inzetjes, quotes, platte tekst, koppen en subkoppen goed in een eigen variatie plaatsen. De lay-out  is excentriek op de pagina's geplaatst. De hard cover is voorzien van stof (linnen) om karton geplakt en voorzien van een praege (ingedrukte vorm). Om de hard cover zit een stofomslag (papier om het harde omslag heen gevouwen). Dat omslag is helemaal uniek. Geen enkel boek heeft dezelfde omslag. We hebben een hele grote afbeelding gecreëerd waar elk nieuw omslag apart is uitgehaald. De bindwijze is ook een oude techniek (Zwitserse bindwijze). De rug van het boek is aan de binnenzijde niet vastgelijmd aan het boekblok. Hierdoor 'valt het boek mooier open'. 

 

Voor het concept en de vormgeving krijgen wij carte blanche.

Als auteur kenden wij Peter nog niet, maar als vakman en eigenaar van een mooi bedrijf wel. Zijn passie voor boek is groot. Dat komt meteen naar voren in zijn persoonlijke intro van het boek. Dat was ook wat wij wilde laten zien; passie en vakmanschap. Dat is dan meteen een uitdaging. De combinatie is uniek geworden.

 

 

  

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf of merk kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dan vragen we het hemd van je lijf en kunnen we zien of we ook jouw doelgroep in beweging kunnen brengen.